از دیرباز تاکنون همواره مردم از عایقهای رطوبتی در ساختمانهای خود استفاده میکردند تا از نفوذ آب ناشی از برف و باران و رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری شود. در گذشته بیشتر از قیرگونی جهت عایق کاری استفاده میشد اما امروزه با توجه به ویژگیهای عایقهای رطوبتی جدید، قیرگونی جای خود را به ایزوگام و عایقهای نانو داده است. حال این سوال پیش میآید که فرق ایزوگام و عایق نانو چیست ؟ کدوم بهتره ؟ در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم. شما میتوانید جهت اطلاع از اخرین تغییرات و تفاوت ها با واحد فروش ما در مجموعه هوبر در تماس باشید: ۰۹۱۹۵۴۳۷۶۶۹
مواد اولیه تشکیل دهنده ایزوگام
ایزوگامها در انواع مختلفی و برای مصارف متفاوتی تولید می شوند. انواع ایزوگامها بر اساس مواد اولیه، تعداد لایهها و نوع روکش دسته بندی میشوند. هرکدام از مدلهای ایزوگام کاربرد خاص خود را دارد و به همین دلیل باید هنگام خرید، سطح مورد نظر را بهطور کامل بررسی کنید تا انتخاب درستی داشته باشید.
• قیر صنعتی
اصلیترین ماده تشکیل دهنده هر ایزوگام قیر است. نوع قیر مصرفی در تولید ایزوگام ارتباط مستقیمی با کیفیت آن دارد. قیرهای مورد استفاده در ساخت ایزوگام به دو دسته قیرهای پلیمری و دمیده تقسیم میشوند که بهطور جداگانه هریک را بررسی میکنیم :
• قیر پلیمری (BPP)
ماده اصلی تشکیل دهنده ایزوگام پلیمری، قیر خالص 70-60 است که از تقطیر نفت خام در پالایشگاه به دست میآید. ایزوگام پلیمری نسبت به ایزوگام دمیده طول عمر و استحکام بیشتری دارد.
• قیر دمیده (BOF)
قیر دمیده از دمیدن هوا به یک مازوت تولید میشود. این قیر نسبت به قیر خالص 70-60 درجه نفوذ کمتر و درجه نرمی بیشتری دارد. قیر دمیده نسبت به تعییرات دما نیز حساس است. ایزوگامی که با قیر دمیده تهیه میشود، کاربرد چندانی در ساختمانسازی ندارد و در مکانهایی با رطوبت کم و تغییر درجه حرارت بالا به کار میرود.
• تیشو
تیشو یا همان پشم شیشه یک نوع الیاف مصنوعی است که در برابر شعله مستقیم آتش و اثرات جوی مختلف مقاوم است.
• لایه پلیاستر
در ساخت ایزوگام از یک لایه پلیاستر سوزنی مرغوب بهدلیل ضخامت زیاد آن استفاده میکنند که هنگام تولید ایزوگام موجب جذب بهتر و نفوذ بیشتر غشا قیر به الیاف شیشه و افزایش مقاومت عایقهای رطوبتی میشود.
• فیلم پلی اتیلن
• پودر تالک یا پود مس
• فویل آلومینیومی
• باند و چسب
انواع ضخامت ایزوگام
در بالا به مواد اولیه تشکیل دهنده ایزوگام پرداختیم، اما این مواد نسبت به نوع و مدل هر ایزوگام و تعداد لایههای به کار رفته در آن با یکدیگر متفاوت است. این ایزوگامها عبارتند از :
ایزوگام تک لایه: در ایزوگام تک لایه علاوه بر قیر فقط از یک لایه پلیاستر سوزنی استفاده میشود. این نوع از ایزوگام 2 تا 3 میلیمتر ضخامت داشته و اغلب برای مکانهایی مناسب است که شکل هندسی منظمی نداشته و به انعطاف پذیری بالایی نیاز دارند.
ایزوگام دولایه: در این نوع از ایزوگام از دولایه پلیاستر و تیشو استفاده میشود. ایزوگام دولایه از ضخامت و استحکام بالاتری نسبت به ایزوگام تک لایه برخوردار است، این نوع ایزوگام 3.5 تا 4.2 میلیمتر ضخامت دارند. ایزوگامهای دولایه بیشترین کاربرد را در ساختمانسازی دارد.
ایزوگام سه لایه: در ایزوگامهای سه لایه علاوه بر دولایه پلیاستر و تیشو از مفتولهای سیمی نیز استفاده میشود و حدود 5 میلیمتر ضخامت دارند. این نوع از ایزوگامها از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند، اما بهدلیل وزن بالا فقط در پروژههای خاص مورد استفاده قرار میگیرد.
جدا از اینکه یک ایزوگام از چند لایه تشکیل شده است، ممکن است روکشدار و یا ساده و بدون روکش باشد.
ایزوگام روکشدار: در ایزوگام های روکش دار از فویل آلومینیومی بر روی ایزوگام استفاده میشود. این لایه آلومینیومی نور تابیده شده از خورشید را منعکس میکند و مانع از جذب حرارت میگردد و باعث افزایش طول عمر آن میشود. بنابراین این نوع از ایزوگام مناسب مکانهایی است که در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار میگیرند.
ایزوگام بدون روکش: در ایزوگامهای بدون روکش از فیلم پلیاتیلن (نایلون) و یا پودر تالک استفاده میشود. این نوع از ایزوگامها برای مکانهایی مانند حمام و سرویس بهداشتی مناسب هستند که خورشید مستقیما به آنها نمیتابد.
تفاوتهای ایزوگام و عایق نانو
برای مقایسه ایزوگام و عایق نانو باید آنها را از نظر پارامترهای مختلف مورد بررسی قرار دهیم.
پیشتر به بررسی کامل ایزوگام و مواد تشکیل دهنده آن پرداختیم. عایقهای نانو نیز یکی از انواع عایقهای رطوبتی هستند که برای محافظت از سازهها در برابر انواع رطوبت به کار میروند. این نوع از عایقها بر پایه رزینهای آکرلیکی پلیمری و الاستومری بر پایه آب ساخته میشوند.
حال که بهطور کامل متوجه شدیم که ایزوگام و عایق نانو چه محصولاتی هستند، در این بخش به مقایسه دقیق این دو میپردازیم :
• عایق ایزوگام از انعطاف پذیری بیشتری نسبت به عایق نانو دارد.
• عایق ایزوگام به دلیل وجود لایه پلیاستر مقاومت بالاتری در برابر شوکهای حرارتی و انبساط و اتقباض دارد.
• عایق ایزوگام در برابر پوسیدگی نیز مقاومت بالایی دارد.
• ایزوگام سازگاری بالایی با محیط زیست دارد.
• در عایق کاری توسط ایزوگام، میزان چسبندگی بسیار بالا است.
• در صورت بروز آسیب عایقهای ایزوگام بسیار راحتتر تعمیر میشوند.
• در مقابل عایقهای نانو نیز مشکلاتی از قبیل باد کردن و یا خرابی در اثر تجمع آب را ندارند.
چرا ایزوگام از نانو بهتره ؟
با توجه به تفاوتها و ویژگیهای هر یک از عایقها که به آنها اشاره شد، هر کدام نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را دارند، اما در حالت کلی ایزوگام میتواند انتخاب مناسبتری باشد. یکی دیگر از نقاط قوت ایزوگام که موجب تمایز آن از دیگر عایقها شده فراوانی و در دسترس بودن آن است. این در حالی است که عایقهای نانو به ندرت یافت میشوند.
قیمت ایزوگام بیشتره یا عایق نانو ؟
در قسمتهای قبل به بررسی دقیق ایزوگام و عایق نانو پرداختیم و مزیتها و معایب هر یک را بیان کردیم. اما جدا از همه اینها اصلیترین ایرادی که میتوان از عایقهای نانو گرفت، ترک خوردن و نیاز به تعمیر آن در فواصل زمانی کوتاه است. بنابراین علاوه بر هزینه خرید عایق و هزینههای نصب و اجرا، این نوع از عایق هزینههای تعمیر را نیز به همراه دارد. همچنین خود عایق رطوبتی از نوع ایزوگام قیمت پایینتری نسبت به عایق نانو دارد، پس در حالت کلی میتوان گفت در قیمت ایزوگام در مقایسه با نانو مقرون به صرفهتر است.
خرید عمده و مستقیم ایزوگام
خرید مستقیم ایزوگام از درب کارخانه دستیابی به محصولاتی با کیفیت بالا و قیمت پایینتر را برای خریداران فراهم میسازد. خرید مستقیم از درب کارخانه باعث کوتاه شدن دست واسطهها، اطمینان از خرید مستقیم از تولید کننده و اصل بودن کالا، از میان برداشته شدن هزینههایی از قبیل حمل و نقل و ذخیره محصول و در نهایت خریدی آسان و مطمئن میشود.
یکی دیگر از راههای کاهش هزینهها که از اهمیت زیادی برای خریداران و بهخصوص پیمانکاران برخوردار است، خرید ایزوگام به صورت عمده و در متراژ بالا میباشد. در خرید ایزوگام به صورت عمده هزینههای مصرفی بهطرز چشمگیری کاهش پیدا میکند.
مجموعه هوبر بهعنوان یکی از برترین و معتبرترین توزیع کنندگان انواع ایزوگام در کشور، این امکان را برای خریداران از سرتا سر کشور فراهم میکند که محصول مورد نظر خود را بهطور عمده خریداری کنند. همچنین از طریق ارتباط مستقیم با تولید کنندگان ایزوگام این امکان را به مشتریان میدهد تا کالای مورد نظر خود را از درب کارخانه تهیه کنند.
جهت استعلام قیمت، ثبت سفارش، دریافت مشاوره و خرید به صورت عمده و یا از درب کارخانه با کارشناسان و مشاورین مجرب ما در واحد فروش و مشاوره در ارتباط باشید. مشاورین ما با سالها تجربه در این زمینه به شما کمک میکنند تا نسبت به کاربری مورد نظر خود و اقلیم محل اجرای ایزوگام بهترین انتخاب را داشته باشید.